Højeste tæthed
Sikker forbindelsesteknik til anvendelse i vakuumapplikationer

Højtryk og højvakuum anvendelser

ODU har den nødvendige kompetence til at udvikle og fremstille konnektorer, som stiller særligt store krav til tæthed og højtryksbestandighed. Præcist materialekendskab, anvendelsesspecifikt valg af tætningsmetoder, ekspertise inden for støbeteknikker, omfattende FEM-beregninger og den nødvendige erfaring danner grundlag for udviklingen af den egnede konnektor.

Der stilles stadig større krav til tætheden i elektriske overførselsinterfaces. Tidligere blev der stillet krav om, at industrianvendelser skulle være støv- og vandtætte(IP-beskyttelse). Senere kom kravet om højtrykstæthed under vand, og nu skal anvendelserne være absolut – hermetisk – tætte. Der kræves hermetisk tæthed, hvis der skal skabes et vakuum i et aflukket område. Hermetisk tæthed opdeles i de følgende kvalitetsområder: Fint, højt og ultrahøjt vakuum.

"Fint vakuum:  1 – 10−3 mbar l/s
Højt vakuum:   10−3 – 10−7 mbar l/s
Ultrahøjt vakuum:  10−7 – 10−12 mbar l/s"

Ultrahøjt vakuum – Hermetisk tæthed beskriver et system, der er tæt forseglet over længere tid. Det betyder, at apparater, rum, produktionsanlæg etc. er beskyttet fuldstændigt mod, at selv små forureninger helt ned på molekyleniveau trænger ind eller siver ud.
ODU sætter nye standarder med en ny konnektorserie på dette område.
På grund af glaspottingsteknikken opfylder de hermetiske hunstik ikke bare de store krav til UHV-kompatible interfaces, men de tåler også ekstreme temperatursvingninger. Ud over det opfylder de også et andet vigtigt krav fra vores kunder – high-speed dataoverførsel.

Would you like to learn more about High-pressure and high vacuum applications?

Continue reading!

Show products