Nyheder
News about ODU.

ODU-MAC® PUSH-LOCK – en nyudviklet løsning fra huset ODU.

Mühldorf am Inn,

Samtale med produktchef Markus Rochau.

Siden ODU blev grundlagt for over 75 år siden har ODU skabt sig et navn som specialleverandør af forbindelsesløsninger. Internationale produktionssteder, globalt salg og den konstante innovation er det som kendetegner virksomheden.

Også inden for product management sker der en del. Markus Rochau, hvor længe har du arbejdet for ODU, og hvilket området har du ansvar for?

Siden maj 2016 har jeg arbejdet for ODU som produktchef, og jeg er ansvarlig for ODU-MAC® Blue-Line produktserien.

Hvad gør ODU-MAC® PUSH-LOCK til en særlig produktnyhed?

Ideen opstod som følge af kundeforespørgsler om at skabe en ODU-MAC® konnektor, der er endnu mere kompakt. Det var vores mål at kunne tilbyde et ergonomisk og intuitivt stik med stor fleksibilitet med så små dimensioner som muligt. Komponenter skal være mindre og mindre, så derfor spillede dimensionerne en vigtig rolle. Resultatet er blevet en handy hybridkonnektor, som tåler mere end 5.000 matings. Konnektoren kan bestykkes med forskellige modulindsatser og opfylder beskyttelsesklasse IP67. Herudover er ODU-MAC® PUSH-LOCK kendetegnet ved den forholdsmæssigt store M25 kabeludgang.
Vi har også draget fordel af flere årtiers erfaring fra vores cirkulære konnektorer med push-pull-lås. Den innovative ODU-MAC® PUSH-LOCK kombinerer denne låsetype med modulopbygningen fra ODU-MAC-.

Hvad er fordelen ved Push-Pull-låsen?

Push-Pull-låsen imponerer med sin enkelhed og driftssikkerhed. Det er en meget pladsbesparende låsetype, hvilket eksempelvis giver mulighed for at placere flere konnektorer ved siden af hinanden. Det skyldes også den kompakte konstruktion. På grund af Push-Pull-låsen og det at der kræves minimal isætnings- og udtrækningskraft, er der mulighed for intuitiv betjening med én hånd.
ODU-MAC® er fællesnavnet for produktlinjen med den modulopbyggede og i de fleste tilfælde rektangulære konnektor. Produktlinjen er yderligere kategoriseret i Silver-Line, White-Line og Blue-Line.
Hvilke egenskaber karakteriserer produktlinjen Blue-Line – som ODU-MAC® PUSH-LOCK også tilhører?
ODU-MAC® Blue-Line konnektorerne er kendetegnet ved manuel betjening og en modulær opbygning. Der er tale om økonomiske løsninger, som gør håndteringen enkel for brugeren. Også ibrugtagningen er let, da modulerne kan fastgøres ved at clipse dem fast i rammen. Herudover har ODU-MAC® Blue-Line den fordel, at kontakterne kan skiftes fra stiksiden. Det giver mulighed for en enkel afmontering af Crimp-Clip-kontakterne selv i konfektioneret tilstand.

Hvilke kombinationsmuligheder findes der for den nye modulopbyggede konnektor?

Vi tilbyder en række forskellige moduler til signaler, power, HF-signaler (koax), trykluft, fluid og dataoverførsel. Med op til syv enheder kan der implementeres individuelle moduler med den højeste pakningstæthed – og det allerede fra styktal 1.

Hvilke anvendelsesområder findes der ved det nye hybridstik?

Den enkle håndtering og kompakte opbygning giver mulighed for en alsidig anvendelse. ODU-MAC® PUSH-LOCK kan anvendes i test og måleteknik f.eks. i rack-systemer, medicoteknik og anlægsbyggeri, men også i andre specielle applikationer som eventindustrien eller computercentre.

Hvem kan i særlig grad drage fordel heraf?

Brugeren drager fordel af den enkle håndtering, som gør arbejdsdagen lettere. Inden for eksempelvis medicoteknik er håndteringen med én hånd en stor fordel. På forespørgsel fås ODU-MAC® PUSH-LOCK også i hvid. Herudover findes der op til seks mekaniske kodningsmuligheder, som forhindrer fejlkonnektering. Med over 5.000 matings taler den lange levetid også helt klart for ODU-MAC® PUSH-LOCK.