Nyheder
News about ODU.

ODU-MAC® PUSH-LOCK – en nyudviklet løsning fra huset ODU.

Mühldorf am Inn,

Samtale med produktchef Markus Rochau.

Siden grundlæggelsen for over 75 år siden har ODU skabt sig et navn som specialleverandør af stikforbindelsesløsninger. Internationale produktionssteder, globalt salg og den konstante innovationstankegang karakteriserer virksomheden.

Også inden for produktmanagement sker der en del. Markus Rochau, hvor længe har du arbejdet for ODU, og hvilket området har du ansvar for?
 

Siden maj 2016 har jeg arbejdet for ODU som produktchef og er ansvarlig for området ODU-MAC® Blue-Line.

Hvad gør ODU-MAC® PUSH-LOCK til en særlig produktnyhed?

Ideen opstod som følge af kundeforespørgsler om at skabe en ODU-MAC® stikforbinder, der er endnu mere kompakt. Det var vores mål at kunne tilbyde et ergonomisk og intuitivt stik med stor fleksibilitet med så små dimensioner som muligt. Set i lyset af den stigende tendens i retning af miniaturisering spillede dimensionerne en vigtig rolle. Resultatet er blevet en handy hybridstikforbinder, som når mere end 5.000 stikcyklusser. Denne kan bestykkes med forskellige modulindsatser og opfylder beskyttelsesklassen IP67. Herudover er ODU-MAC® PUSH-LOCK kendetegnet ved den forholdsmæssigt store M25 kabeludgang.

Vi har også draget fordel af flere årtiers erfaring fra området rundstikforbindere med Push-Pull-lås. Kombinationen af denne låsetype og den modulære opbygning kendetegner den innovative hybridstikforbindere.

Hvad er fordelen ved Push-Pull-låsen?

Push-Pull-låsen imponerer med sin enkelhed og driftssikkerhed. Denne låsetype er meget pladsbesparende, hvilket eksempelvis giver mulighed for at placere flere stikforbindere ved siden af hinanden. Det skyldes også den kompakte konstruktion. På grund af Push-Pull-låsen og at der kun kræves få kræfter til at stikke stikforbindelsen ind og trække den ud, er der også mulighed for intuitiv betjening med én hånd.
ODU-MAC® betegner produktlinjen med den modulopbyggede og i de fleste tilfælde firkantede stikforbindelse. Der er en yderligere kategorisering her i Silver-Line, White-Line og Blue-Line.

Hvilke egenskaber karakteriserer produktlinjen Blue-Line – som ODU-MAC® PUSH-LOCK også tilhører ?

Produkterne ODU-MAC® Blue-Line er kendetegnet ved manuel betjening og modulopbygning. Der er tale om økonomiske løsninger, som gør håndteringen enkel for brugeren. Også ibrugtagningen er let, da modulerne kan fastgøres ved at clipse dem fast i rammen. Herudover har ODU-MAC® Blue-Line den fordel, at kontakterne kan skiftes fra stiksiden. Det giver mulighed for en enkel afmontering af Crimp-Clip-kontakterne selv i konfektioneret tilstand.

Hvilke kombinationsmuligheder findes der for den nye modulopbyggede stikforbindelse?

Vi tilbyder en stor modulalsidighed, som omfatter signaler, power, HF-signaler (koax), trykluft, fluid og datarater. Med op til syv enheder kan der implementeres individuelle stikansigter ved den højeste pakningstæthed – og det allerede fra styktal 1.

Hvilke anvendelsesområder findes der ved det nye hybridstik?

Den enkle håndtering og kompakte opbygning giver mulighed for en alsidig anvendelse. ODU-MAC® PUSH-LOCK kan anvendes i måle- og kontrolteknik f.eks. i rack-systemer, medicinteknik- og anlægsbyggeri men også i andre specielle anvendelsestilfælde som eventindustrien eller computercentre.

Hvem kan i særlig grad drage fordel heraf?

Brugeren drager fordel af den enkle håndtering, som gør arbejdsdagen lettere. Inden for eksempelvis medicinteknik er håndteringen med én hånd en stor fordel. På forespørgsel fås ODU-MAC® PUSH-LOCK også i hvid. Herudover findes der op til seks mekaniske kodningsmuligheder, som forhindrer fejlindstikning. Med over 5.000 stikcyklusser taler den lange levetid også helt klart for ODU-MAC® PUSH-LOCK.

Hvordan fungerer monteringen?

Uden nogen form for boring fastgøres hunstikket i montagevæggen ved hjælp af et clipsystem. Både hunstik og konnektor er nemme at rengøre, da der ikke findes nogen generende skruer. ODU-MAC® PUSH-LOCK er et helt igennem brugervenligt produkt.